Logo Schrijversvakschool groningen

Beschrijving, dialoog, personages, perspectief, metafoor: hoe kies je uit alle mogelijkheden, hoe verhouden al die ingrediƫnten zich tot het verhaal dat je wilt schrijven?

Niveau 1
Je verkent het hele traject, van idee tot (een herschreven versie van) een afgerond kort verhaal door te werken aan intrige, structuur, vorm, thema en compositie.

Niveau 2
Op niveau twee gaat het vooral om het experiment en om de kwaliteit. Door (lees)opdrachten wordt de praktijk geillustreerd met theorie. Je herkent je stijl en je thematiek. Je kunt meedoen aan het blok redigeren dat wordt aangeboden voor de hogerejaars.

Niveau 3
Tijd voor de langere adem, de novelle. Of, als blijkt dat je talent vooral ligt bij de korte spanningsboog, een aantal korte verhalen. Ook op dit niveau wordt veel gelezen. Je raakt thuis in de literaire wereld. Voor je aan dit niveau begint, krijg je vier lessen projrectontwikkeling; twee voor de grote vakantie en twee aan het begin van het schooljaar.

Niveau 4
Je wordt individueel begeleid door een docent naar keuze en schrijft een roman, een novelle van redelijke omvang of een fiks aantal korte verhalen. Je begrijpt waar je staat in het literaire veld en stuurt werk naar literaire bladen. Ook nu begin je met vier lessen projectontwikkeling.

Docenten: Ronald Ohlsen, Sabine van den Berg, Coen PeppelenbosRoos Custers, Koen Schouwenburg en Janneke Holwarda.