Logo Schrijversvakschool groningen

De studenten van Schrijversvakschool Groningen variƫren in leeftijd en achtergrond. Ben je een beginner en twijfel je over je talent? Heb je al veel schrijfervaring? In beide gevallen kun je bij ons terecht. In een (telefoon)gesprek kan snel duidelijk worden op welk lesniveau je het beste kunt inschrijven.
Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met Pauline Durlacher, 06 14771011.

Niveau 1
Voor schrijftechnieken A en B gelden geen toelatingseisen. Wel kan de docent al tijdens of na schrijftraining A aangeven dat het vervolg van de opleiding niet zinvol voor je is.
Voor de overige vakken op niveau 1 is de toelatingseis enige literaire ervaring en tenminste een HBO-denkniveau die zich laten aflezen uit de kwaliteit van ingezonden werk, of een positief advies van de docenten schrijftechnieken.

Niveau 2
Je hebt lessen gevolgd in schrijftechnieken en in ten minste drie van de vijf genres op niveau 1, of je hebt vergelijkbare schrijfervaring. Toelating na positief advies van de docentenvergadering.

Niveau 3
Je hebt lessen gevolgd in ten minste drie van de vijf genres op niveau 2, of je hebt vergelijkbare schrijfervaring. Je hebt op een eerder niveau ten minste een blok toneel of scenario gevolgd. Toelating na positief advies van de docentenvergadering.

Niveau 4
Je hebt je hoofdvak gekozen en lessen gevolgd in een van de vijf genres op niveau 3, of je hebt een vergelijkbare schrijfervaring. Toelating na positief advies van de docentenvergadering.