Logo Schrijversvakschool groningen

Studenten van Schrijversvakschool Groningen variëren in leeftijd en schrijfervaring. Er zijn opleidingsmogelijkheden voor wie de basis nog moet leren en voor de schrijver die zich wil verdiepen. Na ieder niveau geeft de docent advies hoe je je schrijfontwikkeling kunt voortzetten.
In een (telefoon)gesprek kan snel duidelijk worden welk niveau geschikt voor je is. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Pauline Durlacher 06 14771011 of met Bram Hulzebos 06 25202287.

Niveau 1
Voor journalistiek A  bestaan geen formele toelatingseisen.

Niveau 2
Bij inschrijving voor niveau 2 word je geacht de journalistieke basistechnieken te beheersen of enige ervaring te hebben met het journalistieke schrijven. Toelating na positief advies van de docenten of op basis van ingestuurd werk en je motivatie.
Fictieschrijvers zonder journalistieke ervaring die wel graag verhalende journalistiek willen leren schrijven, kunnen voor ze starten een schriftelijk instroomblok journalistiek volgen.

Niveau 3
In overleg met de docenten kun je na niveau 2 verder met verhalende non-fictie, de langere reportage en biografie, of kies je voor individuele begeleiding en een stage om je verder te bekwamen in het puur journalistieke vak.
Ook studenten die minimaal schrijftechnieken B met een positief advies hebben afgerond én aantoonbare ervaring hebben in het journalistieke schrijven zijn -na overleg- welkom bij dit niveau.

Niveau 4
Dit niveau is een vervolg op het vorige en dus alleen toegankelijk voor studenten die niveau 3 hebben gevolgd en volgens de docenten toe zijn aan het examenjaar.