Logo Schrijversvakschool groningen

Igor Wijnker is een ervaren en veelzijdige journalist. Hij was een aantal jaar redacteur bij Het Parool, maar heeft sinds 1997 voornamelijk als freelancer gewerkt. 

Zijn verhalen verschenen o.a. in de Volkskrant, NRC, Trouw en Vrij Nederland. Met z’n longread over de betreurde schrijver Nanne Tepper won Igor in 2014 de Groninger Persprijs.

Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam verscheen in 2006 Onder Marokkanen, een participerende reportage over zijn seizoen bij een Marokkaans voetbalclubje in Amsterdam-West. In 2009 verscheen bij dezelfde uitgever zijn biografie Bezeten over basketbalcoach Ton Boot, dat werd verkozen tot een van de beste drie sportboeken van dat jaar. Zijn laatste boek Rock City (verhalen uit muziekstad Groningen) kwam in november 2017 uit bij Uitgeverij Passage

Igor geeft al enige jaren schrijfles, begeleidt beginnende en ervaren schrijvers met hun manuscript. Met zijn nieuwe bedrijf Ieder verdient een boek heeft hij zich recentelijk toegelegd op het schrijven voor particulieren en bedrijven.

foto presentatie Rock City

Igor Wijnker