Logo Schrijversvakschool groningen

Nieuws, interview, opinie, column, reportage en verslag. In twaalf lessen verken je je mogelijkheden, onderzoek je technieken en train je vaardigheden.

Op lesavonden verdwijnt de groep journalistiek met regelmaat naar buiten, voor een opdracht op straat. Je leert het journalistieke ambacht het best in de praktijk. Je leert ook dat journalistiek iets anders is dan zakelijk schrijven.

Om niet teveel lestijd te verliezen met theorie gebruikt Bram Hulzebos een door hem samengestelde schriftelijke instructie met opdrachten. Deze instructie is onderdeel van het blok. Je thuiswerk wordt in de les besproken.
Naast de lesavond heb je al snel een of twee dagdelen nodig voor het voorbereiden en maken van opdrachten. Onderdeel van dit niveau kan een bezoek zijn aan een rechtszitting, het verslaan van een sportwedstrijd of manifestatie, of het houden van straatinterviews op een zaterdagmiddag in de stad.

Studenten van de RUG en van de Hanzehogeschool krijgen 10% korting op het lesgeld. Stuur een kopie van je studentenkaart mee met je inschrijving.

Docenten:
Bram Hulzebos
Igor Wijnker