Logo Schrijversvakschool groningen

Prozawedstrijd bij tentoonstelling De Bosatlas

9d47cae w453 beeldbosatlas011

Op 11 mei is in het Grafisch Museum (GRID) aan de St. Jansstraat in Groningen de tentoonstelling De Bosatlas, de kunst van het weglaten van start gegaan.
Bos introduceerde de leer scheinende Karten, de kunst van het weglaten, en als je zo’n zin leest, begrijp je meteen het belang van die toepassing. 

Laat je inspireren door de expositie in het GRID en door je eigen Bosatlas, door je herinneringen aan het openslaan van de atlas, aan de kaarten, de plaatsnamen, de legenda en door de kunst van het weglaten. Schrijf in maximaal 650 woorden een kort verhaal voor volwassenen en/of voor kinderen. 
Lever je verhaal uiterlijk 20 juni in via het mailadres van de school. De jury, bestaande uit prozadocenten Ronald Ohlsen en Sabine van den Berg, krijgt een geanonimiseerde versie.
De uitslag wordt bekend gemaakt op de slotavond van de school op vrijdagavond 28 juni en je bent welkom om je verhaal meteen voor te lezen bij het open podium. 
Dat is dan een goede oefening voor het voorlezen in het GRID. Wanneer dat is moeten we nog vaststellen, we houden in elk geval rekening met vakanties. Het GRID wil de verhalen na voordracht op hun website plaatsen. Meedoen met de wedstrijd betekent dat je daar toestemming voor geeft. 
De prijs is net als bij de poëziewedstrijd een half lesblok aan de school in een vak naar keuze op niveau een of twee.