Logo Schrijversvakschool groningen

Op beide afdelingen van Schrijversvakschool Groningen, fictie en non-fictie, geven docenten les die midden in de beroepspraktijk staan en hun visie en ervaring met je delen. De individuele fascinaties van deze schrijver-docenten klinken door in hun commentaar en advies. Door de confrontatie met deze diversiteit aan invalshoeken en benaderingen leer je uiteindelijk je eigen stem te laten klinken.

Docenten blog en podcast

 

Docenten journalistiek

Jaap Krol is columnist voor het Friesch Dagblad en daarnaast columnist voor De Riepe, de straatkrant van Noord-Nederland. 

Friso Schotanus geeft les in Zwolle. Hij schreef meerder boeken, vooral over sport.

Igor Wijnker is een ervaren en veelzijdige journalist. Hij was een aantal jaar redacteur bij Het Parool, maar heeft sinds 1997 voornamelijk als freelancer gewerkt. 

Marte van Santen is journalist, redacteur en bladenmaker. Aan de schrijversvakschool geeft ze les in non-fictie.

Karin Sitalsing omschrijft zichzelf als journalist en noorderling. Nu mag ze zichzelf ook nog docent non-fictie noemen.

Bart Slijper schreef de biografie├źn van J.C. Bloem en Willem Kloos. Onlangs verscheen zijn boek Hemelbestormers. De revolutie van de Tachtigers.

Lieke van den Krommenacker is journalist en cultuurwetenschapper. Ze schrijft, leest en vliegert.

Bram Hulzebos heeft jarenlang bij het Dagblad van het Noorden gewerkt en is nu free-lance journalist. In Groningen geeft hij journalistiek A en B.

Joep Boerboom geeft les in Zwolle. In 2016 verscheen van zijn hand een biografie over Jan Terlouw.

Inki de Jonge is journalist bij het Dagblad van het Noorden. Inki geeft in Groningen interview en reportage bij Journalistiek B (niveau 2) en Verhalende Journalistiek A (niveau 3).